| Αρχική | Print This Page
Αγροτικά Μητρώα

ΜΗΤΡΩΑ Ε.Τ.Α.Μ


Περιγραφή επεξεργασίας των στοιχείων

Εισαγωγή

Η εφαρμογή ‘ΜΗΤΡΩΑ Ε.Τ.Α.Μ.’ είναι ένα σύστημα δημιουργίας και διαχείρησης της βάσης των στοιχείων των αμπελουργικών και ελαιοκομικών εκμεταλεύσεων. Η εφαρμογή κατασκευάστηκε σε Oracle Developer και η βάση δεδομένων εγκαθείσταται σε Oracle Server.

Για την εκτέλεση της εφαρμογής απαιτούνται οι εξής εφαρμογές-συστήματα:
Windows NT - 2000
Oracle 8.1.6 ή Oracle  8.1.7
Oracle Developer – Forms-Reports Runtime.
Στα επόμενα κεφάλαια περιγράφονται οι βασικές λειτουργίες της εφαρμογής.

Σχεδιασμός της βάσης δεδομένων

Για το σχεδιασμό της δομής των πινάκων της βάσης λαμβάνονται υπόψη η δομή των παραδοτέων πινάκων και το περιεχόμενο των εντύπων των δηλώσεων.
Το πλήθος και η δομή των πινάκων της βάσης δεν ταυτίζεται απαραίτητα με τον αριθμό και τη δομή των παραδοτέων πινάκων. Ανεξάρτητα απο τη δομή των πινάκων, διασφαλίζεται η ορθή εξαγωγή των στοιχείων για την δημιουργία των  παραδοτέων πινάκων.

Εισαγωγή αρχείων

Σε αυτό το στάδιο γίνεται η εισαγωγή των αρχείων που προέρχονται απο το Υπουργείο Γεωργίας  και περιέχουν τις ήδη υπάρχουσες πληροφορίες για τους αγρότες και τις εκμεταλλεύσεις.
Το στοιχεία των αρχείων εισάγονται σε προσωρινούς πίνακες η δομή των οποίων θα εξαρτηθεί απο το περιεχόμενο των εισαγωμένων αρχείων. Στη συνέχεια γίνεται έλεγχος χρησιμότητας και δυνατότητας εισαγωγής των στοιχείων των προσωρινών πινάκων στη  βάση και τέλος, τα στοιχεία τα οποία κρίνονται χρήσιμα εισάγονται στους πίνακες της βάσης.

Προεκτύπωση δηλώσεων

Εκτυπώνονται οι δηλώσεις συμπληρωμένες με τα στοιχεία που προήλθαν απο το Υπουργείο Γεωργίας. Η εκτύπωση γίνεται σε δύο φόρμες σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Επεξεργασία δηλώσεων

Η επεξεργασία των δηλώσεων γίνεται σε παράθυρα (φόρμες) τα οποία έχουν σχεδιαστεί με βάση τα έντυπα των δηλώσεων. Στις φόρμες γίνεται η διόρθωση δηλώσεων  και η εισαγωγή νέων δηλώσεων. Κατά την εισαγωγή των δηλώσεων γίνεται έλεγχος μοναδικότητας και ορθότητας ορισμένων στοιχείων (αριθμός πρωτοκόλλου, αριθμός μητρώου καλλιεργητή, κωδικός αριθμός τεμαχίου) καθώς  και έλεγχος ορθότητας των εισαγομένων στοιχείων σύμφωνα με τους πίνακες κωδικοποιήσεων που έχουν δοθεί απο το Υπουργείο Γεωργίας.

Σύνδεση στοιχείων της βάσης δεδομένων αλφαριθμητικών πληροφοριών και της βάσης ψηφιοποιημένων αγροτεμαχίων

Σε αυτό το στάδιο γίνεται η εισαγωγή στοιχείων που προέρχονται απο το GIS.
Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη δημιουργία πινάκων οι οποίοι θα περιέχουν τις πληροφορίες που προέρχονται απο το GIS και τον έλεγχο ορθότητας των εισαγωμένων στοιχείων.

Ελεγχοι

Μετά την εισαγωγή των στοιχείων των δηλώσεων στη βάση δεδομένων, ακολουθεί η διαδικασία ελέγχου της ορθότητας, πληρότητας και μοναδικότητας των δεδομένων. Σε αυτό το στάδιο εκτυπώνονται καταστάσεις των στοχείων τα οποία εμφανίζουν πρόβλημα:

Αριθμός πρωτοκόλλου

Αριθμός μητρώου καλλιεργητή

Παλαιός κωδικός μητρωόυ καλλιεργητή

 

Αριθμός ταυτότητας

Σύγκριση δηλωμένων στοιχείων και στοιχείων που προκύπτουν απο την ψηφιοποίηση

Χαρτογραφικός κωδικός τεμαχίου

Κωδικός ενότητας

Ελεγχος συμβατότητας των στοιχείων των ποικιλιών των αμπελοτεμαχίων

Ελεγχος των στοιχείων των ελαιοτεμαχίων

Εκτυπώσεις

Οι εκτυπώσεις περιλαμβάνουν εκτύπωση των δηλώσεων καλλιέργειας, του πίνακα της ανάρτησης,
αλφαβητική κατάσταση καλλιεργητών, κατάσταση αμπελοκαλλιεργειών , κατάσταση με τα στοιχεία παραγωγών-τεμαχίων  και διάφορες βοηθητικές εκτυπώσεις.

Εξαγωγή παραδοτέων πινάκων

Τα στοιχεία των πινάκων εξάγονται σε TXT αρχεία με τη δομή των παραδοτέων αρχείων.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΕτΑμ – GIS»

1.  Αντικείμενο της εφαρμογής είναι να ψηφιοποιεί και να παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία ώστε:

 

  • Να εισαχθούν και να ομογενοποιηθούν  τα δεδομένα των εντύπων του Υπουργείου Γεωργίας μορφής dgn (Α.Ε. & ΟΣΔΕ) στο περιβάλλον του AutoCAD Map.
  • Να δημιουργηθεί διανομή πινακίδων εργασίας για να γίνεται παράλληλη η εισαγωγή δεδομένων από πολλούς χρήστες σε διαφορετικές πινακίδες.
  • Να συντελείται η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, η τοπολογική τους δόμηση και η κωδικοποίηση τους, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Υπουργείου Γεωργίας.
  • Να επιτυγχάνεται η ψηφιοποίηση των ελαιοδένδρων και κωδικοποίηση τους ανά αγροτεμάχιο.
  • Να παρέχει τον ποιοτικό έλεγχο των ψηφιοποιημένων τεμαχίων ανά ενότητα (διπλοί κωδικοί κ.λ.π).  Ο ποιοτικός έλεγχος ικανοποιεί τις προδιαγραφές του Υπουργείου Γεωργίας.
  • Να εκτελείται η εξαγωγή των στοιχείων των τεμαχίων, των ενοτήτων και των δένδρων για την ενημέρωση της Βάσης Δεδομένων.
  • Να γίνεται η εκτύπωση πινακίδων εργασίας (μεγέθους Α3/Α4 ή Α0).
  • Να εκτυπώνονται πινακίδες μεγέθους Α0 διανομής ΕΓΣΑ’87 για την ανάρτιση και την παράδοση.
  • Να γίνεται η εκτύπωση των αποσπασμάτων.

2.  Ειδική επέκταση του προγράμματος επιτρέπει την αυτοματοποιημένη μέτρηση των ελαιοδένδρων, βασιζόμενο στο λογισμικό “Olicount” της ISPRA.

3  Η εφαρμογή είναι ευέλικτη καθώς επιτρέπει την παράλληλη εισαγωγή – ψηφιοποίηση δεδομένων από πολλούς ταυτόχρονα χρήστες.  Επίσης είναι ταχύτατη και βασίζεται στην χωρική μονάδα της πινακίδας – ορθοφωτοχάρτη που στηρίζεται όλο το σύστημα του ΟΣΔΕ του Υπουργείου Γεωργίας.

4.  Έχει δομηθεί σε περιβάλλον AutoCAD Map, στηρίζεται σε menu και είναι ιδιαίτερα απλή και εύχρηστη ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από χρήστες γνώση AutoCAD και ελάχιστη εκπαίδευση παρουσίαση του menu.

5.  Συνεργάζεται πλήρως με την εφαρμογή διαχείρησης των δηλώσεων ETAM db καθώς και με οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή μέσω ανταλλαγής δεδομένων με ASCII αρχεία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top



 

| Αρχική | Η εταιρεία | Λογισμικό | Εξοπλισμός | Υποστήριξη | Υπηρεσίες | Νέα |
| Links | Επικοινωνία μαζί μας | English version | Print This Page |
...............................................................................................................
© Copyright 2006 ISL Integrated Solutions Limited


 

 


Λογισμικό

Member login

user name
password